Irina Vujičić

[et_pb_section bb_built=“1″ admin_label=“section“][et_pb_row admin_label=“row“ make_fullwidth=“off“ use_custom_width=“off“ width_unit=“on“ use_custom_gutter=“off“ custom_padding=“||0px|“ allow_player_pause=“off“ parallax=“off“ parallax_method=“on“ make_equal=“off“ parallax_1=“off“ parallax_method_1=“off“][et_pb_column type=“4_4″][et_pb_text admin_label=“Tekst“ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“ module_class=“grad“]

Irina Vujičić


[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=“Red“][et_pb_column type=“1_2″][et_pb_image admin_label=“Slika“ src=“https://arete.rs/wp-content/uploads/2017/03/Irina-Vujicic-Arete.jpg“ alt=“Irina Vujičić“ show_in_lightbox=“off“ url_new_window=“off“ use_overlay=“off“ animation=“off“ sticky=“off“ align=“left“ force_fullwidth=“off“ always_center_on_mobile=“on“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“ /][/et_pb_column][et_pb_column type=“1_2″][et_pb_text admin_label=“Tekst“ background_layout=“light“ text_orientation=“left“ use_border_color=“off“ border_color=“#ffffff“ border_style=“solid“]

Irina Vujičić rođena je 1980. godine u Beogradu. Školovala se za klasičnog filologa, a ako je po popularnoj izreci Izaberi posao koji voliš i nećeš morati da radiš niti jedan dan u svom životu, ne radi ništa. Prevela je i lektorisala brojne knjige za izdavačke kuće Narodna knjiga, Dereta, Leo komerc, Mono i Manjana, Buk i Marso, Stilos, Novi Logos, Areté, a među njima bi izdvojila: Džeparoš (Sara Voters), trilogija Budika (Manda Skot), Nagibova kći (Samija Serageldin), Ludilo (Marja Hornbaher), Radlijevi (Met Hejg), Jelena i sultan (Debra Fernbak), udžbenik filozofije za četvrti razred gimnazije (lektura), Knjiga na dugme (Džinet Vinterson), Isus (Dipak Čopra).

Pod pseudonimom Ajrin Torn napisala je nekoliko knjiga za decu. Kao poslasticu, prevela je i deo latinskih tekstova za udžbenik Narativni izvori za srednjovekovnu istoriju Evrope.

Od 2015. godine član je Udruženja književnih prevodilaca Srbije i sarađuje s Muzejom istorije Jugoslavije kao prevodilac i lektor za srpski i engleski jezik. Iako važi za knjiškog moljca, svaki dan ide u novu avanturu kao istraživač neprevedenih svetova.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]