Акција!

I magarica ugleda anđela

990.00 рсд 850.00 рсд

Eksplozija lingvističkog elana i gotičke grotesknosti; užasavajuće, duhovito i tragično“
Majkl Fejber, Gardijan

 

Kejvov Biblijom zaposednuti roman – eksperimentalni rolerkouster o incestuoznoj zajednici divljaka – na impresivan način kreira svoju mitologiju i dodaje joj apokaliptično lokalnu, australijsku, polituru.“
Krikus Rivju

 

 „Upravo su Kejvova nepristupačnost i začudnost ono što je toliko privlačno, pa ipak, postoji nešto u ovom  štivu što deluje toliko živo da stremi tome da izađe iz okvira stranice.“
Indpendent

 

Категорије: ,

Опис

Prvi roman Nika Kejva I magarica ugleda anđela predstavlja stilski perfektno ispripovedano književno delo puno groteske, kiše, vlage i mraka. Ovaj zagušljivi i mračni roman, baš onakav kakav od Kejva i očekujemo, nežan je i dirljiv, grub i nemilosrdan, šaljiv i ozbiljan. Pripovedan iz perspektive večitog autsajdera. Ovo je roman u kome će se, jednim delom, svako od nas pronaći.
Junak Nika Kejva stoji naspram sveta koji ga samom svojom prirodom odbacuje. On zbog toga pati i to odbacivanje izaziva bes koji će doći do neverovatnih razmera.
Ipak, ljubav je ono što će Kejvovog junaka sa margine gurnuti još dublje u njegovu ograđenu zemlju kiše. Da li je odgurnutom čoveku koji stoji po strani lako da tu stoji i da li mu ta samoća prija? Da li sve to pada u vodu kada se na suprotnoj strani nađe voljeno biće? Kao i u pesmama Nika Kejva, to je tajna čovekovog suptilnog i nedokučivo nežnog bića. Kako sam autor kaže, ovo je jedan od najbitnijih projekata u njegovoj karijeri, a od sada je roman dostupan i domaćoj publici.

Додатне информације

Autor

Nik Kejv

Broj strana

315

Ilustracije

Dragana Dubljević

ISBN

9788680426518

Povez

meki

Prevod

Goran Sinadinović

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.

Можда ће вам се свидети …