Акција!

Nik Kejv – AKCIJA

1,600.00 рсд 1,450.00 рсд

„Pisac koji odbija da istraži mračne oblasti srca, nikada neće biti sposoban da ubedljivo opiše čudnovatost, volšebnost i radost ljubavi… Dobroti se ne može verovati, ako ne diše isti vazduh kao zloba…”

Nik Kejv je australijski muzičar, kompozitor, književnik, scenarista i glumac, najprepoznatljiviji kao frontmen rok benda Nick Cave and the Bad Seeds. Njegov debitanski roman, „I magarica ugleda anđela“, objavljen 1989. godine dok je drugi roman,Smrt Zeke Manroa“, objavljen 2009. godine.

Категорије: ,

Опис

„Samo mi je bilo teško biti dobar na ovom svetu.“ Nik Kejv, Smrt Zeke Manroa
Stavite Kormaka Makartija, Franca Kafku i Benija Hila u pansion na obali Brajtona i možda će zajedno smisliti Zeku Manroa. Međutim, kako stvari stoje, ovaj roman silovito se nameće kao delo jednog od najvećih međužanrovskih pripovedača našeg doba, kompulsivo čitalačko iskustvo koje poseduje sav uobičajeni horor i čovečnost svojstvene delima Nika Kejva, često jedva prikrivene unutar galopirajuće, razigrane lakrdije.

Prvi roman Nika KejvaI magarica ugleda anđela“ predstavlja stilski perfektno ispripovedano književno delo puno groteske, kiše, vlage i mraka. Ovaj zagušljivi i mračni roman, baš onakav kakav od Kejva i očekujemo, nežan je i dirljiv, grub i nemilosrdan, šaljiv i ozbiljan. Pripovedan iz perspektive večitog autsajdera. Ovo je roman u kome će se, jednim delom, svako od nas pronaći.

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.