Акција!

Mistični kabare

792.00 рсд 700.00 рсд

U Mističnom kabareu prikazana je struktura susreta koje Alehandro Hodorovski godinama održava sa publikom koja dolazi na njegove konferencije. Više od stotinjak šala i inicijatorskih priča poslužilo mu je kao osnova za analizu ljudskog bića bez ’maske’, sa njegovim problemima, strahovima, nesigurnostima i nedostacima. Velik broj primera i komentara koje autor nudi o razlozima koji nas sprečavaju da budemo srećni i da se razvijamo u pravcu Pune svesti, pomoći će čitaocu da izleči odnos sa samim sobom, sa drugima, sa životom i sa njegovom okolinom. Mistični kabare je knjiga neophodna svima koji su zainteresovani za evoluciju i oslobađanje sopstvenog bića i svesti, koji traže svoju ’pravu istinu’ kako bi je ugradili kao korisnu sreću u svoj život i doživeli bez straha starost i smrt.

 

’Svi smo robovi našeg lika kog je na prvom mestu stvorila porodica, na drugom društvo i na trećem kultura. Put transformacije znači oslobađanje od ropstva. Iza mojih hiljadu maski, nalazi se autentični ja.’

Alehandro Hodorovski

Опис

Interesovala me je umetnost koja može da izleči psihološke probleme i da poveća samopouzdanje. Tako je nastao Mistični kabare, u kome sam se bavio kolektivnom terapijom primenjujući rezultate svojih pozorišnih istraživanja. Analizirao sam sufi, alhemijske, budističke, biblijske tekstove, haiku poeziju, filozofske i psihoanalitičke teorije. Došao sam do zaključka da ove tekstove možemo da interpretiramo na različite načine i da svaki čitalac, oslanjajući se na simbole, u njima traži značenje koja će ga dovesti do dublje spoznaje o sebi.

                                                                                                                                                                        Alehandro Hodorovski

Delim svet na dve kategorije: originali i sledbenici. Originali su ljudi koji drugačije gledaju, koji uzimaju jednostavne činioce svakodnevnog života i čine čuda. Po meni, ti si, Alehandro, original.

Marina Abramović

Alehandro Hodorovski s lakoćom i neosetno prepliće svetove umetnosti, ograničenu društvenu strukturu i sve ono što možemo dotaći samo otvorenog srca i uma.

Erika Badu

Додатне информације

Autor

Alehandro Hodorovski

Prevod

Ivana Krgović

ISBN

9788680426143

Broj strana

256

Povez

meki

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.