Акција!

13 pravila mentalno jakih roditelja

1,650.00 рсд 1,300.00 рсд

Još jedan međunarodni bestseler u izdanju Aretea!

Knjiga „13 pravila mentalno jakih roditelja” usredsređuje se na roditelje, učeći ih kako da odgajaju mentalno snažnu i izdržljivu decu sigurnu u sebe i kako da im osposobe mozak za život pun sreće, značenja i uspeha.
Dok druge knjige  govore roditeljima šta treba da rade, Ejmi Morin uči roditelje šta „ne treba raditi“. Ovo  je, kako ona kaže, podjednako važno u razvoju mentalno snažne dece.

Mnogi odrasli brinu da deca danas nisu dovoljno spremna da dostignu svoj najveći potencijal, jer žive u sigurnim prostorima i okružena su raznim upozorenjima i ograničenjima kako bi bila „zaštićena”.
Da li današnjoj deci nedostaje fleksibilnost i mentalna snaga da se nose sa životnim izazovima u sve komplikovanijem i zastrašujućem svetu?
Ako je lakše izgraditi jaku decu nego popravljati slomljene ljude, onda je ova knjiga obavezno štivo svih roditelja i onih koji imaju važan uticaj tokom vaspitanja i odrastanja deteta.

Nakon „13 pravila mentalno jakih ljudi” i „13 pravila mentalno jakih žena”, i ova knjiga Ejmi Morin staće u red najčitanijih Arete naslova!

Опис

Ejmi Morin je u knjizi „13 pravila mentalno jakih roditelja” identifikovala osobine mentalno jakih ljudi i na taj način roditeljima, nastavnicima i drugim vaspitačima dala alat koji će im pomoći da postanu mentori mentalne snage.

Radeći godinama u sistemu porodičnog smeštaja dece, kao psihoterapeut i stručnjak za porodičnu i tinejdžersku terapiju, Ejmi je svedočila iz prve ruke mnogim uspešnim praksama. Kada deca imaju veštine koje su im potrebne da se nose sa izazovima u svakovnevnom životu, ona mogu da napreduju društveno, emocionalno, bihevioralno i akademski. 

Uz odgovarajuću podršku, ohrabrenje i usmeravanje odraslih, deca jačaju i postaju sve bolja. Na osnovu Ejminog iskustva i uvida, knjiga „13 pravila mentalno jakih roditelja” kombinuje studije slučaja, praktične savete, konkretne strategije i jasne, oprobane vežbe kako bi pomogla deci svih uzrasta – od predškolaca do tinejdžera – da izgrade mentalni mišić i razviju se u zdrave, snažne ljude.

Ejmi Morin je terapeutkinja, socijalna radnica, predaje psihologiju na Norvestern univerzitetu i redovno piše za prestižne časopise Forbes i Psihology today. Autorka je tri knjige:  „T13 pravila mentalno jakih ljudi”,  13 pravila mentalno jakih žena” i  13 pravila mentalno jakih roditelja”.

Njen TED govor„Tajna kako da postanete mentalno jaki” jedan od najpopularnijih govora svih vremena, sa više od šest miliona pregleda

Želim da vam pomognem da prestanete da radite ono što vam crpi mentalnu snagu koja vam je neophodna da biste postali najbolji što možete. Ova pravila su pomogla meni i sigurna sam da mogu pomoći i vama.”
Ejmi Morin  

Рецензије

Још нема коментара.

Само пријављени корисници који су купили овај производ могу оставити коментар.